Patatesli Gül Böreği
Patatesli Gül Böreği
Malzemeleri: – 3 adet hazır yufka
– 4 adet patates
– 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
– 1 adet yumurtanın sarısı
– Bir miktar kırmızı toz biber
– Yeteri kadar tuz ve karabiber
Patatesli Gül Böreği Yapılışı: Patateslerimizi haşlıyoruz. Patateslerimizi su ile değil de kabuklarını soyarak süt içerisinde haşlamanızı tavsiye ederim. Patateslerimiz haşlandıktan sonra bir çatal ile güzelce eziyoruz. İçerisine iki kaşık kadar tereyağı veya margarin eritip ekliyoruz. Hiç pütür pütür kalmıyor.
Daha sonra içerisine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştırıyoruz. Bir tezgah üzerine yufkalarımızı açıyoruz. Üçgen şekilde keserek yufkaların içerisine patatesleri koyuyoruz. Yufkalarımızı sararak rulo haline getiriyoruz. Daha sonra rulo olan böreği içeriye doğru kıvırıyoruz ve gül şeklini almasını sağlıyoruz.
Fırın tepsisinin tabanını margarin veya tereyağı ile yağlıyoruz. Gül şeklindeki böreklerimizi fırın tepsisine diziyoruz. Bir adet yumurta sarısını fırça yardımı ile üzerlerine sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.