Palamut Buğulama Tarifi

04.10.2016
4.193
Palamut Buğulama Tarifi

Palamut Buğulama Tarifi

Eylül ayından itibaren palamut sezonu açılmış olacak. Sofralarımızda yer verdiğimiz bu lezzetli balığın değişik pişirme yöntemleri vardır. Bunlardan bir tanesi de palamut buğulamadır. Buğulama yapımı basit ve oldukça lezzetli bir palamut yemeğidir. Palamut buğulamanın nasıl ve ne şekilde yapabileceğine dair tarifi aşağıda okuyabilirsiniz.

Malzemeleri:

2 adet orta boy palamut, ( 500’ er gramlık iki adet palamut)

1 adet limon,

1 adet domates,

1 adet soğan,

1 yemek kaşığı tereyağı,

1 çorba kaşığı zeytinyağı,

2 adet defneyaprağı,

2 bardak su,

1 diş sarımsak,

Karabiber, kaya tuzu.

palamut-bugulama

Yapılışı:

Palamutları halka biçiminde kesiniz (1 cm kalınlığında olmalı) Soğan, limon ve domateslerinizi de halka biçiminde doğrayın. Sarımsağı olabildiğince küçük parçalar halinde doğrayınız.

Yuvarlak halinde kestiğiniz palamutları büyükçe bir tepsiye diziniz. Halka limonlarınızı balıklarınızın üzerine diziniz. Domates ve soğanlarımızı da aynı şekilde tepsiye diziniz.

Daha sonra tepsiye suyunuzu ekleyiniz. Su balıkların üzerine çıkmamalı. Daha sonra sarımsağı tepsinin her tarafına serpiniz.


Sponsorlu Baglantilar



Karabiber ve tuzunuzu da ekleyip en son olarak üzerine tereyağını tepsinin her tarafına eşit biçimde ekleyiniz.

Son olarak zeytinyağını da ekledikten sonra rayiha vermesi açısından defneyapraklarını yerleştiriniz. Dilerseniz bu aşamada 1,5 çorba kaşığı kadar limon suyu da ekleyebilirsiniz ( ekşi sevenler için)

Pişirilişi:

Pişirme işlemini ocakta yapabileceğiniz gibi fırında da yapabilirsiniz. Ama fırında pişirilen ocakta pişirilene göre daha lezzetli olacaktır. Elbette kuzine ya da mangal üzerinde pişirilenin çok daha lezzetli olacağını söylemeye gerek yok.

Fırınınızı önceden 15 dakika kadar 180-200 derecede ısıtınız.

Hazırlamış olduğunuz tepsinizi fırınınızın orta gözüne yerleştiriniz ve fırınınızın turbo özelliği var ise ısının eşit dağılması açısından turboyu çalıştırınız.

20 dakika sonra fırınınızın ısısını 20 derece daha azaltınız ve bu şekilde 15 dakika kadar daha pişiriniz.

Daha sonra fırınınızın ısısını 150 dereceye getiriniz ve 15 dakika daha pişiriniz ve fırının derecesini kapatınız ve fırınınızın kapağını açarak ve tepsiyi dışarı çıkarmadan 5 dakika kadar daha bu şekilde fırın içinde bekletiniz.

Artık palamut buğulama tarifini afiyetle yiyebilirsiniz

Unutulmaması gereken bir husus, hangi balığın buğulaması yapılırsa yapılsın mutlaka tepsideki su da tüketilmelidir. Genelde balığın ve diğer malzemelerin yenildiği ama suyunun döküldüğü gözlemlenmektedir. Oysa balık zaten tepsideki bu su eşliğinde pişmektedir ve balığın ve diğer malzemelerin lezzeti aynı zamanda bu suya karışmaktadır. Bu nedenle bu suyun tüketilmesi emeğinize saygı olacaktır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.