Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye

16.07.2017
3.545
A+
A-
Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye

Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye

Bugün sizlere zeytin yağlı bir yemek tarifi vermek istedim ve aslında her şekilde lezzetli olan taze fasulyenin zeytin yağı ile verdiğimiz püf noktalarına uyularak pişirildiği zaman mükemmel olduğunu göreceksiniz. Özellikle söylemem lazım sebzeler arasında karbonhidrat oranı en fazla olan bu yeşilliği tüketirken çocuklar için çok besleyici olduğunu da bilmelisiniz. Şimdiden afiyet olsun. İşte tarifimiz

Malzemeleri;

1 çay bardağı zeytinyağı,

2 adet kuru soğan,

500 gram taze fasulye,

3 adet domates,

Tuz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Yapılışı;

Merhaba hanımlar, zeytinyağlı yemekler hazırlanırken yağın soğuktan kullanılmasının bir nedeni aslında zeytinyağı değerini yani besleyici ögelerini kaybetmesin diyedir. Öncelik geniş bir tencere içerisine fasulyelerimizi temizleyelim, yemeklik doğrayalım ve ekleyelim, soğanlarımızı yemeklik “ hatta hafif iri de olabilir ” doğrayalım ve tencere içerisindeki hazırlanan fasulyelerin üzerine harman edelim.

Daha sonra yarım çay bardağı zeytinyağımızı gezdirelim üzerine ve altını kısık ateşe verip, fasulyeler yumuşamaya yakına kadar, kapak kapalı bir şekilde pişirelim. Yumuşama yaklaştığı zaman ise yıkanan ve kabukları soyulan domateslerimiz küpler halinde doğranır ve üzerine eklenir.

Son aşamada eklenmesinin nedeni domateslerimizin erimemesi içindir. Daha sonra suyu azaldıkça kaynak olarak su eklemesi yaparak tüm sebzelerimizin pişmesi sağlanır. Pişme tamamlanınca tuzumu da ekler servis edebiliriz.

Afiyet olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.