Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11 °C
Hafif Yağmurlu

Bazlama Yapılışı

25.07.2017
1.453
A+
A-
Bazlama Yapılışı

Bazlama Yapılışı

Bazlama aslında Anadolu’nun ekmeğidir de denebilir bir Ankara’lı olduğum için de bu tarifi benden daha iyi, daha detaylı verebilecek yoktur. İçerisine zamanla sütte eklenir oldu bazlamaların ama aslında hiç de gerek yoktur. Direkt olarak verdiğim malzemeler ve vereceğim detaylar ile mükemmel bazlamayı elde edebilirsiniz.

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama: 30 dk

Pişirme: 5 dk

Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

1 kg un

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket maya

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi Yapılışı

Bazlama hamurunda daha önce mayalama işlemi için ekşitme kullanılırdı. Ekşitme demek aslında hamurun ekşitilmesidir ve daha sonra da maya olarak kullanılmasıdır ama şimdi mayalar işimizi bu kadar kolaylaştırmışken bu gibi bir işleme gerek yok. Lakin mayaların biraz daha iyi, yani beklenen kadar etkili açılmaları için de öncelikle ılık su içerisinde 10 dakika kadar karıştırılıp bekletilmesi gerekmektedir.

Bir küp şeker eklemesi de yapabilirsiniz. Daha sonra unu harmanlarken tuzu ” ilk başlarda maya ile temas ettirmeden ” una harmanlayıp kullanmanız gerekmektedir. Bunun nedeni de maya tuza değdiği zaman etkisini kaybeder, o sebeple.

Bu yönergeler ile hazırladığımız hamurumuzu yer seviyesinde ve oda sıcaklığında – üzeri kapalı iken 45 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra da bezeler haline getirelim, un yardımı ile çok inceltmeden açalım, yağlı tavada kızartalım, yağ pişirme işleminde az olmalıdır.

Tava içerisinde pişeceği için açacağımız hamurun kalınlığının içinin pişmesine müsaade edecek incelikte olması gerekmektedir. Pişme işleminden sonra tereyağ da sürüp yiyebiliriz, daha sonrasında ekmek olarak da kullanabiliriz.

Afiyet olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.