Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dilber Dudağı Tatlısı

17.06.2015
4.000
A+
A-
Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber Dudağı Tatlısı

Malzemeleri:

Hamur için:
1 su bardağı süt,

125 gram tereyağı,

2 yemek kaşığı yoğurt,

Yarım su bardağı sıvıyağ,

Yarım fincan sirke,

2 adet yumurtanın sarısı,

1 paket kabartma tozu,

1 fiske tuz,

Alabildiğince un,

Hamuru açmak için nişasta ( buğday)

İçi için:

Antep fıstığı ( dövülmüş )

Şerbeti için:

8 su bardağı şeker

7 su bardağı su

dilber dudağı

Yapılışı:

Hamurun malzemelerinin süt ile tereyağı ve yumurtayı çırpın. Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra içerisine sirke, sıvıyağ, yoğurdu ekleyerek iyice çırpın. Farklı bir kap içerisine de un, tuz, kabartma tozunu harmanlayın. Sonra iki malzemeyi bir birine ekleyin.

Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu hamurdan 10 adet yuvarlak beze yapın. Daha sonra bu bezeleri üst üste koyarak büyükçe bir yufka açın. Yufkayı açarken zemine buğday nişastası serpin ki yapışmasın. Bu yufkayı çay bardağı ile kesin.

Antep fıstığını rondodan geçirin. Ben kalın taneli severim. Siz de damak tadınıza göre boyutunu ayarlayın. Fıstık yerine ceviz de koyabilirsiniz. İçini koyduktan sonra dudak şeklinde baklavayı kapatın.

Önceden Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine dizerken tabanı yağlayın. Dilber Dudağı tatlısının üzerine toz Antep fıstığı serpin. 200 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için bir tencereye şeker ile suyu koyun ve kaynatın. Kaynamasına yakın 2-3 damla limon suyu damlatın ve ocaktan alın. Bir kenarda soğuması için bekletin. Baklava sıcakken şerbet soğukken üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

error: Content is protected !!