Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25 °C
Yağmurlu

Türlü Yemeği Tarifi

17.08.2017
5.362
A+
A-
Türlü Yemeği Tarifi

Türlü Yemeği Tarifi

Yine çok eski, Türk geleneksel yemeklerinden birisi ile karşınızdayız. Bu tarifin aslında nerede ise her yörede kendine özel pişirme yöntemleri ve malzemeleri ile hazırlandığını tahmin bile edemezsiniz. Her şekilde güzel olduğu ise tartışılmaz, umarım bu şekilde de beğenirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeleri;

2 adet patlıcan,

2 adet kabak,

2 adet domates,

4-5 adet yeşil biber,

1 adet kuru soğan,

1 yemek kaşığı salça,

Tuz,

Sıvı yağ,

1 su bardağı sıcak su,

pul biber,

Karabiber,

Nane.

Türlü Tarifi

Türlü Tarifi Yapılışı;

Tenceremizde kızdırdığımız yağa önce yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve kavuralım. Soğanlarımız kavrulurken yine yemeklik doğranan biberlerimizi ekleyelim ve kavurma işlemlerimize devam edelim.

Kavurma işlemi bittiğinde tuz ve baharatlarımızı ekleyelim, baharatlar kokularını salınca da salçamızı ekleyelim. Salçanın kendisine has buruk bir tadı vardır bunun kayıp olması için iyice kavrulması şart, bir çay kaşığı şeker de ekleyin, kesinlikle o tadın yitirilmesinde faydalı oluyor.

Salça kavrulunca kabağımızı ve patlıcanlarımızı yıkayıp, durulayıp alacağı soyalım, iri küpler halinde doğrayıp ekleyelim. 5 dk kadar kabak ve patlıcanın da kavrulmasını bekleyelim.

Bu aşamadan sonra, yemeğimizin suyu eklenir, kaynamaya devam ederken 15 dakika içerisinde hazır olacaktır yemeğimiz yine küp doğradığımız domateslerimiz pişmenin son 3 dakikalık sürecinde yemeğe eklenir, son aşamada ekleme nedenimiz şekillerini muhafaza etsinler ve aynı zamanda da pişsinler. Türlü kısık ateşte, karıştırılmadan pişen bir yemektir, kapağı da muhakkak kapalı olmalıdır.

Bu nedenle arada çok karıştırmadan kontrol ederek pişirdiğiniz yemeği servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.