Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Köy Çorbası Tarifi

15.01.2017
5.334
A+
A-
Köy Çorbası Tarifi

Köy Çorbası Tarifi

Köy çorbası dediğimiz bildiğimiz kış çorbası, hem leziz, hemde kışın soğuğunda içimizi ısıtır. Hastalar için de idealdir. Fakat hasta için yapacaksak et suyu ve tavuk suyu kullanırsanız mükemmel bir lezzet ve tam hastalığınızı korumak için bir çorba pişirmiş olursunuz. Et-Tavuk suyu kullanırsanız tablet kullanmayın. İsterseniz yeşil mercimek veya pirinç ilave ederek çorbanızı pişirebilirsiniz.

Malzemeleri:

1 adet kuru soğan,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,

Yarım çay bardağı bulgur,

Yarım su bardağı erişte,

1 yemek kaşığı biber salçası,

7 su bardağı su,

1 et suyu tablet,

2 çay kaşığı nane,

3 çay kaşığı tuz,

1 çay kaşığı karabiber.

koy-corbasi

Yapılışı:

Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Bulguru ayıklayın. Sıvıyağı kızdırın. Soğanı hafif pembeleşene dek kavurun. Et suyu tabletini ekleyin. Daha sonra biber salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Erişteyi ve bulguru ilave edin.

Suyunu, karabiberi, tuzunu, naneyi ekleyin. Çorbayı kaynatın. Fokurdayınca altını kısın 15 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra sıcak sıcak köy çorbasını servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Tarifin orijinalı yeşil mercimeklidir. Ben sevmediğim için kullanmadım. Siz isteğe göre pirinç veya yeşil mercimek eklenebilir. Kırmızı pul biber de ilave edilebilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

error: Content is protected !!