Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11 °C
Hafif Yağmurlu

El Açması Peynirli Börek

13.08.2015
34.831
A+
A-
El Açması Peynirli Börek

El Açması Peynirli Börek

Malzemeleri:

Hamuru İçin:

Yarım kilo un,

1 adet yumurta,

1 çay kaşığı tuz,

Yeterince Su,

Harcı için :

2 çorba kaşığı yoğurt,

Yarım su bardağı sıvıyağ,

Yeterince tuz,

1 adet yumurta,

Yeterince Su

İçi için:

200 gram beyaz peynir,

6-7 yaprak maydanoz, ( ince kıyılmış)

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı, ( üzerine )

1 yemek kaşığı tereyağı. ( üzerine )

el-acmasi-peynirli-borek

Yapılışı:

Hamuru karıştıracağımız kap içerisine unu eleyelim. Takribi yarım kilo yeterli olacaktır. Tuzunu ilave edelim. Ortasına kuyu açalım ve yumurtayı kıralım. Az az su ekleyerek hamuru yoğuralım. Düz bir zemine un serperek burada yoğurmaya devam edelim. Hafifçe de hamuru yağlayarak 8 parçaya bölerek beze oluşturalım.

Fırın kabını yağlayalım. Peyniri ufalayalım ve kıyılmış maydanoz ile karıştıralım. Farklı bir kap içerisinde sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra bunların içerisine suyu ilave edin. Bu sosu yufkalara sürmek için kullanacağız.

Hamur bezelerini merdane veya oklava ile yufka inceliğinde açıyoruz. Tepsiye kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sosu fırça yardımı ile sürüyoruz. Daha sonra bütün bezelere aynı işlemi uyguluyoruz. Orta kısmına gelince peynirli harcımızdan koyuyoruz. 8 adet bezeden 8 adet yufka çıkarıyoruz.

Son kata gelince ilk açtığımız yufkanın dışarda kalan kısmını içerisi doğru topluyoruz. Üzerine yumurta sarısı ile bir yemek kaşığı kadar sıvıyağı karıştırarak sürüyoruz. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Börek kızardıktan sonra üzerine bir yemek kaşığı erittiğimiz tereyağını gezdiriyoruz. El Açması Peynirli Börek istenirse patates veya kıymalı yapılabilir. Farklı iç tarifleri için burayı tıklayın.

Afiyet olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.