Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Haşhaşlı Susamlı Kurabiye

23.02.2017
2.877
A+
A-
Haşhaşlı Susamlı Kurabiye

Haşhaşlı Susamlı Kurabiye Tarifi

Malzemeleri:

250 gram margarin,

2 çay bardağı pudra şekeri,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 çay bardağı susam,

1 yumurta,

1 çay bardağı tane haşhaş,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,

Üstü için malzemeleri:

50 gram bitter çikolata,

50 gram sütlü çikolata,

Renkli şekerlemeler, fındık. Ceviz, Antep fıstığı, Hindistan cevizi.

hashasli-susamli-kurabiye

Haşhaşlı kurabiye yapılışı

Haşhaşlı kurabiye yapmak için önce bir tava içinde susamlar ocakta bir miktar kavrulur ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Daha sonra oda ısısındaki tere yağ yoğurmak kabına alınır. İçerisine pudra şekeri ilave edilerek tere yağ ve şeker iyice çırpılır. Çırpılan karşımın içine sıvı yağ, yumurta ilave edilir. Elenmiş un kabartma tozu ve vanilya eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurun içine susam ve haşhaş ilave edilerek tekrar yoğrulur ve içine karışması sağlanır.

Hazırlanan kurabiye hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Fırın tepsisi yağlanır ya da pişirme kağıdı serilir. Şekil verilen kurabiyeler tepsiye dizilir. Bir uçlarına çatalla hafif bastırarak şekil verilir. 180 derece ısıtılmış olan fırında hafif kızarıp pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişin kurabiyeler fırından çıkartılarak tezgah üzerinde soğumaya bırakılır. Diğer tarafta çikolatalar benmari usulü eritilir.

Kurabiyelerin bir tarafı eritilmiş çikolataya batırılır. Çikolatalı kısım isteğe göre ceviz, fındık, renkli şekerlemeler ya da Hindistan cevizi ile süslenir. Çikolatanın donması için soğuk bir yere kaldırılır. Çikolataları donan kurabiyeler tabağa alınarak servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.